Elschot Opleiding & Training

+31 6 - 20418683 johnelschot@gmail.com

Mindmap

Door op onderstaande links te klikken kunt u de zeer geavanceerde Mindmappen bekijken die zo door John zijn samengesteld dat u in één oogopslag een verhelderend beeld krijgt over de zeer complexe en vaak ingewikkelde materie.

Klik op afbeeding voor mindmap: Wat is nou Filosofie

Wat is nou Filosofie

In deze Mindmap ziet u een weergave van de klassieke oudheid t/m de moderne filosofie. Ook wordt helder en overzichtelijk de filosofie van de economie, de diverse stromingen, de inleiding tot de 20 eeuwse filosofie, analytische filosofie en tot slot de wetenschapsfilosofie uiteen gezzet.


Klik op bovenstaande afbeelding voor Mindmap: Niet alles is te koop

Niet alles is te koop

In deze Mindmap ziet u een weergave van het boek 'Niet alles is te koop' geschreven door de spraakmakende filosoof Michael J. Sandel.

Hij ontkent in zijn boek een debat over de morele grensen van martwerking. Mag een verzekeraar of een werkgever iemand een bonus geven om af te vallen? Moeten we kinderen betalen om boeken te lezen of goede cijfers te halen?

Klik op bovenstaande afbeelding voor Mindmap: Marktwerking en geld

Marktwerking en geld

Deze keer een analyse van het boek 'Niet alles is te koop' van Michael J. Sandel met een kritische blik naar de financiële wereld. Is er iets mis met een wereld waarin alles te koop is? En zo ja, wat kunnen we doen om te voorkomen dat marktprincipes gebieden binnendringen waar ze niet thuis horen?

Afgelopen decennia hebben marktwaarden de niet-economische normen uit bijna elk levensgebied verdrongen: dat zien we in de zorg, opvoeding, overheid, kunst en sport, en zelfs in het gezinsleven en persoonlijke relaties.

Klik op afbeelding voor Mindmap: Filosofie Leven en Dood over mens-zijn en zingeving

Filosofie Leven en Dood

Een Mindmap waarin de menseijke thema's over - het mens zijn, ik - jij, hoop, angst, erotiek, verlangen, het kwaad door de diverse filosofen wordt weergegeven.


Klik op bovenstaande afbeelding voor Mindmap: Emoties en verlangens

Emoties en verlangen

De mens wordt door verlangens gedreven en door emoties aangedaan. Je talenten ontwikkelen is een verlangen. De meevallers en tegenvallers die je al doende tegenkomt zorgen voor emoties.